Hoe werkt het?

Wat leuk dat je meer wilt weten over RBTC Logistics BV. Hier leggen wij uit hoe wij te werk gaan voor jou om zo snel mogelijk jouw logistieke vraag op te lossen. Makkelijk en overzichtelijk, daar houden wij van.

Zo werkt het!

Jij hebt goederen die je van A naar B wil laten vervoeren, zo makkelijk, snel en goedkoop mogelijk, zonder gedoe! Search no longer, wij regelen het.

1. Jij neemt contact met ons op waarbij wij gelijk al advies en een inzicht kunnen geven over de beste logistieke doorstroming gericht op het soort goederen en exact zoals jij het wil. Hieronder een kort overzicht van de mogelijke opties.

2. Wij maken een mooie offerte en na akkoord maken wij direct een account voor je aan. Hiermee kun je direct zendingen (en offertes) invoeren en zal het binnen 24 uur verzonden worden.

3. Zo snel kan het gaan.


Wil je dat het nog sneller gaat? Neem contact met ons op en vraag naar de opties voor spoedzendingen.

Sta je al in ons systeem? Dan kun je altijd en overal offertes en zendingen invoeren waarbij je direct bericht krijgt zodra het wordt uitgevoerd.

9
12

Waarom RBTC Logistics?

Opties bij RBTC

Vaste zendingen

Regelmatig dezelfde zending? Kies deze optie voor duidelijke, consequente afspraken.
 • Afhalingen op vaste tijden
 • Eenvoudig Webportaal
 • Vast contactpersoon
 • De best mogelijke tarieven

Ad-hoc aanvragen

Een spoedklus? Onze diensten uitproberen? Eenmalig een extra grote (of kleine) zending? Kies dan deze optie.
 • Voor alle soorten bedrijven
 • Geen zending te groot of te klein
 • Alle vormen van transport mogelijk
 • Gemakkelijk online aan te vragen
 • Álle levertijden mogelijk

Aanvraag op maat

Speciale wensen? Wij komen graag langs!
 • Persoonlijke service
 • Gratis Consult
 • Speciale tarieven/service
 • Transport als een jas gegoten!

FAQ's

Algemene vragen

Door middel van ons groot netwerk en systeem kunnen wij per zending uitzoeken welke type pallet (of ander vervoermiddel) de beste match is voor de zending. Neem contact met ons op en vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

Zolang jij het op papier (of via de mail of in ons systeem) kan zetten, dan kunnen wij het voor jou vervoeren. 

Bij extra grote of enorm zware zendingen vragen wij wel om begrip bij eventueel extra levertijd. 

RBTC Logistics hanteert de RBTC Logistics voorwaarden en refereert aan de Algemene Voorwaarden van Fenex (Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek). Fenex is onderdeel van TLN (Transport en Logistiek Nederland).

Klik hier om ze te bekijken.  

Dieseltoeslag wordt ook wel 'roettax' genoemd en geldt voor auto's en bestelwagens die op diesel rijden. Deze toeslag is in stand gebracht om het gebruik van schonere (vracht)auto's financieel aantrekkelijker te maken. Deze tax is afhankelijk van de dieselprijs en een tal andere zaken. Wil je meer weten? Klik hier voor informatie van de Rijksoverheid. Of kijk of http://www.tln.nl/ voor de meest actuele toeslag prijzen. 

Bij RBTC Logistics hanteren wij zo veel mogelijk een all-in prijs. Als je een offerte aanvraagt bij ons, staat deze toeslag uiteraard vermeld. Geen verborgen kosten, wel zo duidelijk!

Incoterms is een afkorting voor international commercial terms. Wil je een makkelijk overzicht met uitleg? Lees dan dit bestand: Incoterms® 2020

Heb je genoeg gelezen vandaag? Bekijk dan dit filmpje van de KVK. 

Da's niet leuk! Als de zending beschadigd is aangekomen, is er sprake van aanspraak op een schadeclaim. Natuurlijk zullen we dit zo goed mogelijk begeleiden. Stuur dezelfde dag nog een mail naar info@RBTC-Logistics.nl met daarin een duidelijke foto en informatie over de zending. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over de vervolgstappen.

Systeem vragen

Nee, je kan direct aan de slag!  Wij werken volledig online. Je kan gewoon via je favoriete browser overal ter wereld inloggen en boeken!  

Je kan op twee manieren inloggen. Via onze de website www.RBTC-logistics.EU kun je op de homepage via de rechterknop "login klanten" naar de portaal komen. Óf via  de snelkoppeling op je bureaublad (uiteraard van je computer ;-). Wij helpen graag bij het aanmaken van deze snelkoppeling.

Bonus optie!: Klik hier!

Eenmaal ingelogd kun je links boven in op "nieuwe order" klikken, gegevens invullen en versturen maar! Een kind kan de was doen! 

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op en wij helpen je verder. 

Na het inloggen in ons systeem kom je gelijk in het orderoverzicht terecht en zie je standaard de 25 meest recent ingegeven orders.
De kolom met “bedrag” toont het totale bedrag voor deze zending, incl. alle eventuele toeslagen. Da's nét zo makkelijk voor de administratie!

Neem gerust contact op als je er niet uit komt of andere vragen hebt. 

Vragen over zendingen

Voor een overzicht van alle landen en tijden kun je op onze homepage op de landkaart kijken. Klik op het land waar je graag iets wil exporteren of importeren voor meer informatie. 

Transittijden zijn gebaseerd op gemiddelde looptijden, met informatieve insteek, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Afhangend van het type zending hanteren wij verschillende deadlines voor het aanmelden om ze mee te nemen in de planning.

Aanmelden distributie zending : 1 dag voor gewenste afhaaldatum vóór 16:00 uur.

Aanmelden LTL/FTL-zendingen : 1 dag voor gewenste afhaaldatum vóór 12:00 uur.

 

Wil je verder vooruit een zending leveren? Dat kan. Vermeld het duidelijk bij de aanvraag en wij regelen het.

Tijdelijk opslaan tussen het inladen en uitladen kan ook. Neem contact op voor een gratis consultancy scan voor de meest geschikte optie. 

LTL = Less than Truck Load. Ook wel Groupage genoemd. De naam zegt het al, minder dan een container of trucklading. Hierdoor kunnen zendingen samengevoegd worden waardoor er kosten gedeeld kunnen worden. 

FTL = Full Truck Load. Je raad het al. Een volle container of trucklading! 

Er zijn een aantal dagen dat er een vervoersverbod is en vrachtauto's in Nederland, niet mogen rijden, Pinksteren is daar een van. De andere dagen voor komend jaar zijn 25 en 26 december in verband met kerst. Op oudejaarsdag, 31 december, wordt gewoon gereden. 

Een overzicht van de feestdagen voor 2022 kun je hier zien. 

Net als in Nederland er op bepaalde dagen vervoersverboden zijn, geldt dat ook voor andere landen. Een volledig overzicht per land kun je hier zien. 

Wil je weten welke feestdagen er deze week zijn in Europa? Klik hier